editor thumb

Aplicatii ale camerelor de termoviziune

autor:Ronexprim copy: sursa:interna contact:office@ronexprim.com

Materia aflata la o temperatura de peste 0 grade Kelvin (-273 grade Celsius) emite energie termica, care poate fi observata in infrarosu. Ea furnizeaza informatii importante despre caracteristicile, dar si despre istoria recenta a unui corp. O camera de termoviziune masoara aceasta energie cu ajutorul unor traductoare specializate, folosind un algoritm de calcul, pentru a determina temperaturile respective. Obtineti astfel imagini alb-negru sau color numite termograme, a caror paleta de culori si intensitate respecta diferentele de temperatura. Rezultatele sunt ulterior interpretate de catre un inginer termotehnist.

Aceasta inspectie termografica are numeroase aplicatii, beneficiarii camerelor de termoviziune fiind agenti economici, institutii ale statului, dar si persoane fizice.

- Scanarea termica a cladirilor pentru a identifica pierderile de caldura sau zonele cu infiltratii de lichide.

- Depistarea problemelor in cazul sistemelor de instalatii si a puntilor termice.

- Monitorizarea echipamentelor termice din cladirile industriale.

- Identificarea zonelor cu risc ale instalatiilor electrice si ale sistemelor HVAC.

- Supravegherea preventiva a proceselor industriale pentru depistarea modificarilor termice in procesul de functionare a echipamentelor.

 

 

Aplicatii practice in constructii 

Cu ajutorul unei camere de termoviziune puteti:

- Observa traseul agentului termic si identifica problemele cauze de izolatie, depuneri sau scurgeri.

- Examina neinvaziv detaliile tehnice ale cladirii.

- Identifica defectele de executie pentru izolatii termice sau hidroizolatii.

- Observa zonele in care se acumuleaza apa si poate aparea mucegaiul.

- Identifica ferestrele sau usile neetanse.

- Vizualiza sistemele de incalzire prin pardoseala.

- Examina schimbatoarele de caldura.

 

 

 

 

Aplicatii practice in alte domenii

Serviciile de termografie cu ajutorul camerelor de termoviziune va mai ajuta sa:

- Identificati contactele electrice cu probleme.

- Determina parametri termici pentru motoare, pompe, rulmenti, cutii cu transmisii, lagare, sisteme de climatizare, radiatoare, traseele de instalatii de frig sau incalzire, evaporatoare, compresoare, sisteme de franare sau de admisie a aerului.

- Inspecta stalpi si instalatii de inalta tensiune, statii de transformare si transformatoare.

Caracteristicile camerelor de termoviziune Fluke:- Vizualiza cuptoare.

- Masura incalzirea anumitor piese si aparate greu accesibile, cum ar fi motoare im miscare, conductori electrici sub tensiune, transformatoare electrice, componente electronice, fara a intrerupe alimentarea. 

 

 

 

Caracteristicile camerelor de termoviziune Fluke:

Acestea sunt cele mai robuste, usoare si simplu de folosit camere de termoviziune industriale. O camera de termoviziune Fluke este solutia cu infrarosu cu un spectru larg de aplicatii, pentru a rezolva problemele cu care te confrunti la locul de munca zi de zi. Seria Performance, din care fac parte modelele Ti105, Ti110, Ti125 este accesibila si usor de utilizat, cu focalizare IR-OptiFlex automata sub 1,2 m si manuala in rest, iar seria Professional, ce include modelele Ti200, Ti300, Ti400, este prevazuta cu o calitate superioara a imaginii si caracteristici avansate, printre care si inregistrare video radiometrica. Aceasta gama este dotata cu focalizare automata LaserSharp, iar distanta minima este 15 cm.

 

Seria Peformance 

Seria Performance de camere de termoviziune ofera o calitate buna a imaginii la un pret accesibil. Rezolutie spatiala imbunatatita cu pana la 84 % fata de modelele concurente si un ecran cu pana la 32 % mai mare, puteti vedea mai multe detalii in fiecare imagine, chiar si de la distanta, detalii care pot indica o problema potentiala. Fiecare model are in dotarea standard Fluke Connect™, un card SD, o baterie inteligenta cu indicator de incarcare LED, un design robust cu o curea de mana reglabila si o interfata cu utilizatorul usor de utilizat.

 

Seria Professional

Camerele de termoviziune din seria Professional va ofera imagini focalizate, clare si detaliate mai repede decat alte - Observa traseul agentului termic si identifica problemele cauze de izolatie, depuneri sau scurgeri.

- Examina neinvaziv detaliile tehnice ale cladirii.

- Identifica defectele de executie pentru izolatii termice sau hidroizolatii.

- Observa zonele in care se acumuleaza apa si poate aparea mucegaiul.

- Identifica ferestrele sau usile neetanse.

- Vizualiza sistemele de incalzire prin pardoseala.

- Examina schimbatoarele de caldura.camere industriale cu infrarosu. Focalizare cu viteza si precizie de laser asupra tintei desemnate, in ciuda obstacolelor din campul vizual, cu ajutorul focalizarii automate LaserSharp®. Fiecare model vine echipat cu aplicatia Fluke Connect™, functii avansate de documentare si vizualizare, precum si un ecran LCD de inalta rezolutie, astfel incat sa vedeti clar ce masurati si sa navigati rapid in meniu. Masurati temperaturi ridicate, pana la 1.200 °C (2.192 °F). Adaugati un teleobiectiv sau un obiectiv cu unghi larg optional pentru detalii suplimentare din apropiere sau de la departare. 

 

Ce este aplicatia Fluke Connect: 

Acesta este singurul sistem de testare si masurare wirelss, care iti permite sa tii legatura cu intreaga echipa, fara sa pleci de pe teren. In plus, apelul video ShareLive al aplicatiei Fluke Connect iti permite sa comunici date critice, sa obtii raspunsuri si aprobari pentru lucrari suplimentare, fara sa parasesti locatia in care te afli. Poti sa-ti cresti productivitatea prin prezentarea si transmiterea unui raport detaliat cu ajutorul acestei aplicatii instalate pe tableta. Mai mult, pastrarea istoriei valorilor inregistrate pentru comparatii ulterioare te ajuta sa economisesti timp si sa fii mai eficient.

 

 

Pentru detalii suplimentare va invitam sa vizitati site-ul:

www.ronexprim.com

 

Comentarii:

Nu exista nici un comentariu la acest articol


Adauga comentariul tau:

comentariile inaccesibile
spacer
spacer