editor thumb

Ceva Pareri

autor:Adrian Geana copy:Infoelectronica sursa:Interna contact:adriangeana@gmail.com

Constatare :

Interesul vizitatorilor pentru electronica este suficient de redus pentru... a nu primii din partea lor materiale spre publicare... pacat... asteptam in continuare. Exceptie fac radioamatorii, motiv care a dus la dezvoltarea rubricii de telecomunicatii. Prin natura pasiunii, radioamatorul este un "personaj" comunicativ.. deci.. asteptam discutii tehnice.

Scop :

  • Nu vrem prezentarea unor colectii de scheme. 
  • O descriere de ansamblu nu formeaza o imagine care ofera posibilitatea intelegerii  mai multor subiecte? Montaje electronice cu descriere detaliata se gasesc pe internet in destule publicatii de specialitate si biblioteci.

La cerinta dumneavoastra vor fi publicate materiale ce contin tema si forma dorita. Asteptam…

Amintim :

Definitia cuvantului "electronica":

  • 1. "Stiinta care are ca obiect studiul fenomenelor legate de miscare in diferite medii (vid, gaz, semiconductoare, supraconductoare... etc.) a particulelor incarcate electric (electroni, ioni), de interactiunea dintre ele de producerea si de emisiunea acestora."

    2. "Ramura a tehnicii care se ocupa cu aplicatiile practice ale fenomenelor de mai sus, precum si cu constructia, producerea si utilizarea aparatelor si a instalatiilor care functioneaza pe baza acestor fenomene."

DICTIONAR ENCICLOPEDIC ROMAN Vol II D-J ACADEMIA REPUBLICII POPULARE ROMANE 1964

  • "Capitol al Fizicii si al Electrotehnicii, care studiaza si utilizeaza fenomenele legate de miscarea particulelor in carcate, in particular a electronilor, in vid, in gaze, in masa semiconductoare. Electronica include o serie de capitole ca tehnica fenomenelor in vid, tehnica semiconductoarelor, tehnic a frecventelor foarte inalte etc."

DICTIONAR POLITEHNIC Editura Tehnica Bucuresti 1967

  • 1. "Ramura a stiintei care se ocupa cu studiul fenomenelor legate de miscarea electronilor si a ionilor in corpuri sau in campuri electrice si magnetice".

    2. "Ramura a tehnicii care se ocupa cu tehnologia constructiei, studiul dispozitivelor si aparatelor care functioneaza pe baza fenomenelor electronicii."

Editura Stiintifica si Enciclopedica Bucuresti 1978

Comentarii:

user-comment-thumb
Va apreciez modul de abordare al notiuni de electronica si al articolelor prezentate ,continuati in acest mod .Va felicit!
comentat de: vlad117816, 06-03-2009
user-comment-thumb
Cred ca este mult mai interesant ce ati facut cu revista "Infoelectronica" in noul format.Sunt informatii care necesita aprofundare sau care pot fi discutate si acum este foarte usor sa faci lucrul acesta chiar atunci cand citesti articolul.....lasand pentru forum lucruri despre care nu s-a vorbit. SPOR LA TREABA IN CONTINUARE SI ASTEPTAM CU NERABDARE CA REVISTA SA APARA PERIODIC.
comentat de: mov13, 02-09-2008
user-comment-thumb
"Nu vrem prezentarea unor colectii de scheme. O descriere de ansablu nu formeze o imagine care ofera posibilitatea intelegerii c mai multor subiecte? Montaje electronice cu descriere detaliata se gasesc pe internet in destule publicatii de specialitate si biblioteci.". Electronica este o stiinta cu un vast camp de aplicatii. Nu doreste nimeni in revista, scheme preluate de nu stiu unde. Autorii trebuie sa publice creatii originale ce au ceva deosebit fata de restul schemelor publicate. Un constructor pasionat cauta mereu scheme noi pentru a-si imbogati imaginea de ansamblu privind modul de interconectare a diferitelor componente. De regula, se doresc scheme cat mai simple si cu performante cat mai bune in care sa se remarce sclipirea de geniu si inteligenta a autorului. redactor : Tocmai asta se vrea.
comentat de: scormonel, 02-09-2008

Adauga comentariul tau:

comentariile inaccesibile
spacer
spacer