editor thumb

Cibernetica.Inteligenta artificiala

autor:Infoelectronica copy:Constantin Arseni sursa:Inteligenta Artificiala si Robotica - de Mihai Draganescu contact:infoelectronica@gmail.com
       

Gasim foarte relevant un pasaj, scris de renumitul profesor Constatin Arseni, in cartea "Inteligenta Artificiala si Robotica" in care sunt cuprinse diverse comunicari stiintifice prezentate la sesiunea cu titlul : "Inteligenta artificiala si robotica" care a avut loc in anul 1981 , organizata de Academia Romana.

COMPETENTA SI PERFORMANTA INFORMATIONALA IN ORGANIZAREA FUNCTIONALA A CREIERULUI UMAN "Credem ca nu gresim daca afirmam ca dintre toate stiintele particulare relatia cea mai stransa cu cibernetica si teoria sistemelor o au stiintele despre structura si functionarea creierului uman, respectiv, neurologia, neurofiziologia. Lucrul acesta nu este intamplator, deoarece, la nivelul creierului, se realizeaza in forma lor cea mai inalta atat procesele de reglare bazate pe conexiune inversa, care formeaza domeniul de studiu al ciberneticii generale, cat si interdependentele si interactiunile dintre elementele componente care constituie sfera de interes a teoriei sistemelor. Dupa cum sublinia si Norbert Wiener in lucrarea sa fundamentala Cibernetica aparuta in 1948 stiintele creierului au reprezentat una din principalele surse ale teoriei generalizate a comenzii si controlului si ale tehnicii sistemelor artificiale de prelucrare a informatiei, respectiv ale tehnicii calculatoarelor."

citeste mai departe

Comentarii:

user-comment-thumb
Fratilor, totul este vorbarie intr-o revista de electronica. Articolele de informare si teoretice ar trebui sa fie niste chestii auxiliare ce ajuta la intelegerea fenomenelor fizice si marirea orizontului de cunoastere. Oare cei ce au scris aici, au tinut vreodata un pistol de lipit in mana ?. Aceia se pot numi electronisti. Restul sunt poieti. Eu ce construiesc din revista voastra ?!?. redactor : Aceste "...chestii auxiliare ce ajuta la intelegerea fenomenelor fizice si marirea orizontului de cunoastere." au rol deosebit.
comentat de: scormonel, 30-08-2008

Adauga comentariul tau:

comentariile inaccesibile
spacer
spacer