editor thumb

Localizare GPS

autor:Ing. Mihai Botos - Manager copy:RC Team sursa:Externa contact:office@rcteam.ro
 

Serviciul GPS (Global Positioning System) / GPRS (General Packet Radio Service) ofera posibilitatea localizarii si transmiterea anumitor date (date care sunt stabilite de catre utilizator) prin sistemul GSM instalat pe autovehicolul de control, unui centru de dispecerat.

Poate nu este stiut si in acest caz vrem sa facem cunoscuta aparitia serviciului AutoDiscovery (Localizarea flotelor prin GPS/GPRS). Acest serviciu este destinat celor care au autovehicole si doresc sa optimizeze exploatarea acestora sau sa cunoasca permanent pozitia acestora. Serviciul consta in furnizarea catre client a datelor privind pozitia unui autovehicul, viteza, traseul parcurs zilnic precum si date statistice privind viteza si kilometrii parcursi. Avantajele implementarii serviciului Autodiscovery:

  • a) siguranta si securitatea masinii (recuperare rapida in caz de furt)
  • b) cunoasterea pozitiei masinii in orice moment
  • c) schimbarea comportamentului soferilor
  • d) eficienta in utilizarea masinilor
  • e) regularitatea rutelor si stabilirea unor standarde
  • f) monitorizarea masinilor duce la reducerea vitezei ⇒ reducerea riscului de accident ⇒ reduceri ale primelor de asigurare

  • g) costuri mai mici cu combustibilul si cu mentenanta
  • h) rapoartele generate inlocuiesc foile de parcurs. Echipamentul ce se insataleaza pe autovehicul consta din receptor GPS si instalatie GSM de transmitere a datelor la server.

Comentarii:

user-comment-thumb
Ati putea da mai multe detalii despre modul de functionare al acestor echipamente?Este surprinzator cum un dispozitiv atat de mic poate comunica cu un numar mare de sateliti.........iar noi inca folosim la telefonie GSM sau CDMA cu antene terestre... redactor : Nr. 4 al revistei va contine un material mai amplu referitor la GPS.
comentat de: mov13, 02-09-2008

Adauga comentariul tau:

comentariile inaccesibile
spacer
spacer